Sonority Audio

Plattegrond

Minckelerstraat 20
2522 CE Den Haag
Nederland
www.sonority-audio.nl
 

ruimte

6
 

noviteiten


Allereerst het nieuws dicht bij huis uit buurland Duitsland, ADAM-Audio, acte de presence speakers uit de Tensor, Classic en HM-serie.

ADAM Audio is een opvallende naam onder de aanbieders van luidsprekers. De Tensor Alpha weerspiegelt ADAM-Audio's streven als een top leverancier van High-end luidsprekers. Niet voor niets dat studio-monitoren van ADAM-Audio in de professionele audio regelmatig gebruikt worden in de grote opname/studios over de hele wereld.

Om met het geweld maar direct in huis te vallen. De Tensor Alpha is een grote vloerstaande luidspreker met twee nieuwe 12 "HexaCone woofers met 100mm voice coils (voor/ achter gemonteerd), twee nieuwe 8" HexaCone woofers, twee ART midrange eenheden en een X-A.R.T. Tweeter (Advanced Ribbon Technology). De bas units worden aangedreven door twee 500W bas versterkers met individueel afgestemde frequentie respons voor de twee woofers, met inbegrip Parametrische egalisatie voor langere basweergave. Het bestaat uit twee aparte kasten met behulp van zandzakken als koppelinrichtingen om de geluidskwaliteit nog verder te verbeteren. De speakers bieden een brede spreiding in het horizontale vlak en een beperktere spreiding in het verticale vlak, waardoor de reflecties van het plafond of de vloer minder kritisch zijn voor het geluidsbeeld. Minder reflectie betekent superieure imaging, en een betere lokalisatie van de instrumenten of zang.

Haal studiogeluid in huis met ADAM Audio Luidsprekers, die voorheen alleen werd gebruikt door professionals, dichterbij realiteitsweergave kunt u niet komen.

Verder een topklasse luidspreker uit de Classic Serie, met een hoogte van ruim 120 cm het torenhoge model de Column MKIII. Ontworpen met de nieuwe X-ART midrange (Accelerated Ribbon Tweeter) heeft de Column MKIII nu een nog betere weergave dan het vorige model die nog gebruik maakte van de uitstekende ART midrange tweeter. Verder is de Column uitgerust met twee HexaCone Woofers.

Apparatuur voor de aansturing is aanwezig uit Frankrijk in de vorm van onder andere YBA-Design. Echte muzikale systemen zijn zeldzaam. Die in staat zijn de luisteraar mee te voeren in emotie nog zeldzamer. YBA-Design is uniek, YBA DESIGN brengt muzikale excellentie, vereenvoudigde gebruik, intelligent ontwerp en technologische innovatie. Opvallend in deze prijsklasse om de uitzonderlijke kwaliteiten die je eerder verwacht bij veel duurdere apparaten en daarnaast een design die in deze klasse ongekend is. Op de VAD 2009 wordt er een kleinere cd-speler en versterker gelanceerd, beide onder de 1000 euro grens en ook een nog scherper geprijste I-Pod dockingstation en USB DAC.

Uiteraard is ook de grote broer in de familie YBA aanwezig op de show en meteen een noviteit voor Nederland. Als je van dynamiek en levendigheid houdt en op zoek bent naar instrumenten die in staat zijn de emoties van een live concert in de huiskamer te brengen, zult u worden verrast met de creaties van YBA. Als muziekliefhebber wil je graag muziek volledig ervaren en waardeer je de prachtige subtiliteiten, de zeer homogene muziek kwaliteit en de transparantie die sinds 1981 YBA's reputatie heeft gevormd. Ter ondersteuning en nog maar net aan het assortiment toegevoegd, bekabeling van Argentum Acoustics uit Canada. Deze handgemaakte puur zilveren kabels en speciaal voor dit merk ontworpen connectoren zijn ontworpen met in het achterhoofd het 2-kanaals analoge audio. Argentum Acoustics biedt een gehele lijn van kabels en blinken uit in het neerzetten van een zuiver, stabiel en compleet geluidsbeeld.