Hepta Design Audio

Plattegrond

Ooievaarstraat 20-26
1506 XM Zaandam Nederland
075-6173264
● www.hepta.nl
 

ruimte

35
 

noviteiten


HeptaFour. Het ontwerp voor deze speaker is het resultaat van de ervaring en kennis die Hepta in de loop der jaren verzameld heeft. Hepta is altijd al erg goed geweest in het bouwen van bijna compromisloze luidsprekers in een bescheiden prijsbereik. De HeptaFour is dan ook meer dan uitstekend gelukt. Het mag dan niet het allerkostbaarste of grootste ontwerp zijn van Hepta, maar ook voor de HeptaFour geldt: zodra de installatie wordt aangezet is er…………………..muziek!

Kast: De kast is opgebouwd in verstek van 18 mm mdf. Om de HeptaFour volledig in de huiskamer te integreren kunt U kiezen uit een zwart of grijs doekfront dat bespannen is met akoestisch doorlatende doek. Dit doek is "gepolariseerd" zodat u de luidspreker units niet kunt zien, maar het geluid volledig vrij kan passeren.

Luidsprekers: Een moderne ferrofluid gekoelde mid/hoog met een 19 mm polypropyleen membraam zorgt voor het weergeven van de bovenste frequenties. Een 17 cm. woofer met grote magneet, een stalen chassis en gecoat papieren conus geeft de onderkant van het geluidsspectrum krachtig en gecontroleerd weer.

Een basreflex pijp vergroot de geluiddruk in het laag zodat er een verassend compleet geluid uit deze kleine zuil komt.

Filter: Zoals altijd bij Hepta zijn er luchtspoelen en audiocondensatoren in het wisselfilter gebruikt. Tevens is de z.g. hardwired techniek toegepast. (Geen flinterdun printplaatje maar direkt gesoldeerde verbindingen vanaf de entree tot de luidsprekers.) Een duurdere maar beter klinkende benadering.

Technische gegevens: Afmetingen hxbxd 85 x 19,5 x 23 cm. Geschikt voor stereo en surround versterkers van 15 tot 110 watt. Nominale impedantie 8 ohm. Frequentiebereik van 39 tot 30.000 Hz. Rendement,89 dB.

Uitvoering: U kunt dan kiezen uit een boven en onderpaneel in tropisch hardhout in de kleur caramel of in zwart-ebben. Zwart ebben is zeer diep donkerbruin, op het zwarte af, met de levendigheid die bij duurzaam hout hoort. De panelen zijn met een meerprijs verkrijgbaar in zijdeglans spuitwerk met een keuze uit 205 RAL kleuren en 950 Sikkens interieur kleuren. (o.a. zilver, wit of zwart.)